Vad är ett sms lån – del 1/2

Kanske undrar du exakt vad är ett sms lån? Förvirringen kring begreppet sms lån är stor.

Det finns otroligt många olika namn för samma sak. Det ursprungliga ordet sms lån har fått flera olika betydelser. Det finns flera andra namn på sms lån. Kanske har du hört talas om ett snabblån. Det är samma sak som ett sms lån. Kanske har du hört talas om ett mikrolån, det är också samma sak som ett sms lån.

När du läser tidningen, lyssnar på radio eller ser på tv så kan det hända att reportrarna pratar om sms lån fast de använder ett annat namn. De kanske säger mikrolån, webblån, telefonlån eller snabblån. Oavsätt vilket namn reportern använder så syftar de oftast på samma sak nämligen ett sms lån. I alla fall vad man i folkmun kallar ett sms lån.

Men vad är nu ett sms lån något? Begreppet sms lån har funnits i över 10 år i Sverige. Det syftar på att man tar ett lån med hjälp av sin telefon. Man använder helt enkelt sms för att ansöka om sitt lån och få sitt lån beviljat. Ett sms lån tar man oftast på kort tid.

Vad är ett sms lån? – Det är på kort tid…

Det första som utmärker ett sms lån är allstå att det är på kort tid. Det till skillnad mot om du till exempel tar ett lån på ditt hur, ett bolån, eller om du lånar till din bil, ett billån, då kanske du tar lånet på flera år. Eller 10 tals år till och med. Ett sms lån däremot är alltid på kort tid, du lånar alltså pengarna på en relativt kort tidsperiod. När du tar ett sms lån så är återbetalningstiden oftast 30 dagar. Så du allstå tillgång till pengarna i 30 dagar och efter 30 dagar så betalar du tillbaks lånet.

Det finns också möjlighet att låna pengarna lite längre. När man lånar på sms så kan man ibland låna upp till 60 dagar, kanske i ovanliga fall ända upp till 90 dagar. Det vanligaste är dock att man lånar på 30 dagar. I vissa fall så kanske man behöver pengarna ännu kortare tid än 30 dagar, då kan man i vissa fall låna i bara 15 dagar.  Tar du ett sms lån på en kortare dit så får du naturligtvis en lägre kostnad för lånet. Vilket naturligtvis är till din fördel. Du slipper att lägga ut pengar i onödan.

Nu kan du läsa vidare här Vad är ett sms lån – del 2” – klick här.

www.smslån5000.net