Vad är ett sms lån – del 2/2

Innan du läser här börjar du med att läsa ”Vad är ett sms lån – del 1”.

Sms lån används ofta när man vill ha pengar snabbt, och då menar jag mycket snabbt.

Du kanske vill ha pengar samma dag. Eller kanske samma timme eller samma eftermiddag med du har inga egna pengar. Då passar ett sms lån perfekt.

Det är nämligen det andra som utmärker ett sms lån – du får dina pengar snabbt.

Vad är ett sms lån? – Du får dina pengar snabbt…

Hur snabbt kan du få dina pengar? Normalt sätt när du ansöker om ett sms lån så kan du få ditt lån beviljat på en timme. Beroende på vilken tid på dygnet det är och om det är vardag eller en helg.

När ditt lån har blivit beviljat så betalas dina pengar ut omedelbart. Det tar förstås en stund innan de dyker upp på ditt konto.

Olika banker tar olika tid på sig att föra över pengarna. Oftast så kan du få dina pengar redan samma dag om du ansöker om ditt lån före klockan ett. Har du ansökt för att få låna pengarna före klockan ett så kan du ofta ha dina pengar på ditt konto före klockan 17:00 på kvällen.

Har du inte fått dina pengar före 17:00 och du har ansökt efter 13:00 så får du alltid pengarna dagen efter. Så tillvida det inte är helg. Om du har extra bråttom så ska du se till att låna från ett företag som erbjuder dig sms lån och som använder samma bank som du har. Då kan du nämligen få dina pengar på bara en timme. Sms låneföretagen listar nästan alltid vilken bank de använder på sin hemsida. Står det inte på hemsidan kan du ringa kundtjänst och fråga.

Vad är ett sms lån? – Din kostnad är fast…

Det tredje som utmärker ett sms lån är att det är en fix kostnad. Du betalar allstå kanske 500 kr för att sms låna 5000 kr i 30 dagar. Kostnaden är naturligtvis olika mellan olika företag.

Lånar du 5000 i 30 dagar så kan kostnaden till exempel variera mellan 500 kr ända upp till 1400 kr. Det är en väsentlig skillnad. Därför är ditt viktigt att du alltid kontrollerar olika alternativ innan du tecknar ditt sms lån.

Varför heter sms lån sms lån? Ursprungligen hette sms lån just sms lån därför att man använde ett sms för att ansöka om sitt lån. Nu mera har begreppet blivit vidare och det är inte säkert att kommer att använda din telefon överhuvudtaget. Det kan lika väl vara så att du går direkt till företagets webbsida, skriver in dina uppgifter och får ditt lån beviljat på så sätt. Begreppet sms lån lever ändå kvar som en term för ett lån som ger dig pengar snabbt och ett lån som du har på korttid.

www.smslån5000.net